Ανακάλυψε τα ταλέντα σου και αφαίρεσε το “αν” από την ικανότητα σου

Print

 

Τα πιο σημαντικά κίνητρα που μας ώθησαν να προετοιμάσουμε αυτό το έργο είναι:

  • Να τοποθετήσει τους ενήλικες με ειδικές ανάγκες στα πιο κατάλληλα μαθήματα σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα, τις ικανότητες και τις ανάγκες τους με τη διεθνή απογραφή που θα αναπτυχθεί στο τέλος του έργου.
  • Να είμαστε σε θέση να δούμε τις ανεπάρκειες μας στα μαθήματα και την εκπαίδευση που παρέχεται για άτομα με ειδικές ανάγκες ενηλίκων και να παρέχουμε καλύτερη εξυπηρέτηση για αυτούς.
  • Να σχηματίσουν νέες απόψεις με τους Ευρωπαίους συναδέλφους και να μεταφέρουν αυτές τις εξαγορές στην πράξη. Οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί που είναι υπεύθυνοι για την εκπαίδευση των ατόμων με ειδικές ανάγκες θα πρέπει να βελτιωθούν και να είναι ανοιχτοί στην καινοτομία.
  • Να ενσωματώσουν τους ενήλικες με ειδικές ανάγκες στην κοινωνία και να βελτιώσουν την κοινωνική τους ένταξη.
  • Να προσφέρουμε στους ενήλικες ειδικές ανάγκες στην επαρχία μας τις ιδιότητες που θα τους κάνουν άνετους με τον εαυτό τους και την κοινωνία, πιο παραγωγικοί, αυτοπεποίθηση και χαρούμενοι με την ένταξή τους στην κοινωνία για να δείτε τις εφαρμογές ειδικών αναγκών επί τόπου στην Ευρώπη και να μεταφέρετε τις ισχύουσες πρακτικές εκπαίδευσης ειδικών αναγκών στην επαρχία μας.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το έργο στην ιστοσελίδα του έργου https://removedisinyourability.com/

 

Στόχοι του έργου μας είναι: Στη Γερμανία θα βρούμε την ευκαιρία να μάθουμε το σύστημα ειδικής εκπαίδευσης και τη διαδικασία διάγνωσης της Γερμανίας, να κάνουμε μια παρατήρηση σε ιδρύματα ειδικών αναγκών και θα οργανώσουμε συναντήσεις με εκπαιδευτικούς με ειδικές ανάγκες σε αυτήν τη χώρα. Στην Ιταλία, θα βρούμε την ευκαιρία να μάθουμε το σύστημα ειδικής εκπαίδευσης και τη διαδικασία διάγνωσης της Ιταλίας, να κάνουμε μια παρατήρηση σε ιδρύματα ειδικών αναγκών και θα οργανώσουμε συναντήσεις με εκπαιδευτικούς με ειδικές ανάγκες. Ο Ιταλός ψυχομετρητής Ιγκόρ Βιτάλε θα μας δώσει εκπαίδευση σχετικά με τη «Διαδικασία Ανάπτυξης Αποθεμάτων» και «Πώς να Γράφουμε Είδη ενός Αποθέματος». Σε αυτήν τη δραστηριότητα μάθησης και κατάρτισης θα καθορίσουμε τις υπο-δοκιμές του αποθέματος. Μετά από αυτήν τη δραστηριότητα μάθησης και κατάρτισης κάθε χώρα θα γράψει στοιχεία για κάθε υπο-δοκιμή. Στην Ελλάδα θα βρούμε την ευκαιρία να μάθουμε το σύστημα ειδικής εκπαίδευσης και τη διαδικασία διάγνωσης της Ελλάδας, να κάνουμε μια παρατήρηση σε ιδρύματα ειδικών αναγκών και θα οργανώσουμε συναντήσεις με εκπαιδευτικούς με ειδικές ανάγκες. Σε αυτήν τη δραστηριότητα εκμάθησης και κατάρτισης θα εργαζόμαστε για σχέδια αντικειμένων που θα προετοιμάσει κάθε χώρα, θα συνδυάσουμε και θα απλοποιήσουμε τα αντικείμενα και θα συζητήσουμε για τα στοιχεία του αποθέματος. Σε αυτήν τη δραστηριότητα το απόθεμα θα εφαρμοστεί. Επιπλέον, θα συνθέσουμε το pretest και posttest που θα χρησιμοποιηθεί για να προσδιοριστεί εάν η τοποθέτηση των ενηλίκων με ειδικές ανάγκες σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής θα κάνει τη διαφορά στη ζωή τους. Το pretest και το posttest θα χρησιμοποιηθεί για τον προσδιορισμό της εγκυρότητας και της αξιοπιστίας του αποθέματος. Μετά από αυτήν τη δραστηριότητα, κάθε χώρα θα μεταφράσει το απόθεμα και το υπό εξέταση στις γλώσσες τους και θα το εφαρμόσει στις ενήλικες με ειδικές ανάγκες που παρακολουθούν μαθήματα.

Στη Ρουμανία θα βρούμε την ευκαιρία να μάθουμε το σύστημα ειδικής εκπαίδευσης και τη διαδικασία διάγνωσης της Ρουμανίας, να κάνουμε μια παρατήρηση σε ιδρύματα ειδικών αναγκών και θα οργανώσουμε συναντήσεις με εκπαιδευτικούς με ειδικές ανάγκες. Θα συζητήσουμε εάν κάποια χώρα αντιμετώπισε προβλήματα στην εφαρμογή του αποθέματος και θα προσπαθήσει να τα διορθώσει. Θα συνθέσουμε σύστημα βαθμολόγησης, καθώς και κριτήρια αξιολόγησης, καθοδήγησης και τοποθέτησης. Στο τέλος αυτής της δραστηριότητας μάθησης και κατάρτισης θα κάνουμε την τελική μορφή της απογραφής. Μετά από αυτή τη δραστηριότητα κάθε χώρα θα τοποθετήσει τους ενήλικες με ειδικές ανάγκες στα μαθήματα σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής και θα υπολογίσει τα στατιστικά στοιχεία των αποτελεσμάτων. Για 8 μήνες οι ενήλικες με ειδικές ανάγκες θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα που έχουν τοποθετηθεί σύμφωνα με τις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα και τα ταλέντα τους. Μετά από 8 μήνες κάθε χώρα θα εφαρμόσει το μετα-τεστ και θα αξιολογήσει τα στατιστικά στοιχεία της κλίμακας με τη βοήθεια ψυχομέτρων ή στατιστικών από τα πανεπιστήμια. Στην Τουρκία θα εισαγάγουμε το σύστημα ειδικής εκπαίδευσης και τη διαδικασία διάγνωσης της χώρας μας, θα δώσουμε την ευκαιρία στους συνεργάτες μας να κάνουν μια παρατήρηση σε ιδρύματα ειδικών αναγκών και θα οργανώσουμε συναντήσεις με καθηγητές ειδικών αναγκών στη χώρα μας. Σε αυτήν τη δραστηριότητα μάθησης και κατάρτισης θα αξιολογήσουμε τα στατιστικά στοιχεία του αποθέματος και θα δούμε το επίπεδο επιτυχίας του αποθέματος σε κάθε χώρα. Θα κάνουμε συζητήσεις για δραστηριότητες διάδοσης και θα αξιολογήσουμε τη διαδικασία του έργου.

Μπορείτε να κατεβάσετε το εργαλείο μέτρησης από το σύνδεσμο https://removedisinyourability.com/%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b5%cf%84%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b7%cf%83/

  • Turkey-HuseyinHusnuTekisik Rehberlik ve Arastirma Merkezi
  • ROMANİA-SC PSIHOFORWORLD
  • ITALY-ınternational Institute of Applied Psychology and Human Sciences associazioneculturale
  • GREECE-SYLLOGOS EKPAIDEFSIS KAI ANAPTIXIS ATOMON ME IDIKES ANGKES
  • GERMANY-ARDA Beratung & BildungGmbH